Image Alt

Tim

Igor Vukić

Instruktor penjanja

Predsjednik Penjačkog kluba ''Extreme'' koji već 8 godina organizuje Pecka rock climbing festival. Radi na popularizaciji penjanja i jedan je od autora kapitalnog vodiča za penjališta u BiH. Sigurno će vam predložiti najbolji smjer ako se odlučite za penjanje na stijenama gdje je domaćin sa svojim timom.

Tihomir Dakić

Vodič za biciklizam

Tiho je bicycleman, putuje pedalajući skoro cijeli život, ima ogromno iskustvo. Nikud ne žuri i uživa u zajedničkim vožnjama, panoramama i kvalitetnim zalogajima. Uvijek je spreman da pomogne i nikog iz grupe ne ostavlja van vidokruga. Sa njim će biti pravo zadovoljstvo voziti od Pecke do izvora Plive.

Miroslav Trivić

Planinarski vodič

Do sada se popeo na Mon Blan, Grand Paradiso, Maunt Meru, Kilimandžaro, Musalu, Olimp, Akonkagvu, Aljasku i mnogo, mnogo nižih planina. Rado boravi u Pecki sa djecom i planinarima kojima prenosi dragocijena iskustva. Ko izabere šenju do izvora Sane, u dobrim je rukama!

Miloš Galić

Vodič za biciklizam

Mapirao 10 biciklističkih staza Baraćkog kraja i magistrirao na temu cikloturizma. Vozi bicikl na duge pruge, a brži je i od e bike-a :). Na festivalu je jedan od domaćina ali i vodič za rekreativnu vožnju do izvora Plive.

Biljana i Goran Topić

Vodiči za posmatranje ptica

Biljana i Goran Topić ornitolozi Ornitološkog društva 'Naše ptice' sa petnaestogodišnjim iskustvom u proučavanju i zaštiti ptica i prirode. Kroz druženje, zabavu, šetnju i razonodu, svim učesnicima žele da približe svijet pernatih stvorenja.

Aleksandar Balaban

Vodiči za Kanjon Korane

Osnivač i trenutni predsjednik planinrskog udruženja „Abonos“ Banja Luka, gdje je posvećen razvoju samog udruženja, planinarstva i sa kojim je kao vodič ispenjao veliki broj vrhova na planinama Balkanskog poluostrva, dio Alpa , a kao dosadašnji najznačajniji uspjeh bi naveo prvenstveno formiranje sjajne grupe ljudi u udruženju sa kojoma pohodi razne planine, pa tek onda uspješno vođenje grupa na Ararat, Musalu, i ostale planine koje je ispenjao. Član Gorske službe spasavanja Banja Luka i vodič III. kategorije PSRS, a trenutno obavlja funkciju člana upravnog odbora Planinarskog saveza Republike Srpske. Planini poklanja vrijeme i misli, a planina to nagrađuje i donosi mnogobrojne uspomene, živopisne trenutke, uzbudljive avanture i iskrena prijateljstva na svim stranama svijeta. Jedan od autora „Milion koraka oko grada“ planinarsko-šetačkog vodiča oko Banja Luke.

Rade Gašić

Stručnjak za gljive i divlje bilje

Rade Gašić je pronašao i determinisao blizu 2000 vrsta gljiva, autor je preko 30 izložbi gljiva u BiH i Srbiji, te brojnih fotografija gljiva objavljenih u knjigama nekoliko autora iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Boro Marić

Domaćin festivala

Zadnje četiri godine provodi većinu vremena u selu Pecka gdje sa saradnicima okupljnim oko Visitor centra radi na ruralnom razvoju. Sadi baštu, sakuplja gljive, kuha, otkriva nove staze, organizuje izlete, brine o gostima i raduje se dobrim ljudima koji dolaze Pecku.

BosnianEnglishFrenchGerman