Rafting na Sani!

Djevičanski kanjon kroz koji se spustilo samo nekoliko istraživača i fotografa sada se otvara za sve ljubitelje rijeka i vožnji na rijekama.

Ideja nam je bila da rafting start bude u blizini izvora Sane ali zbog rada nove hidrocentrale koja akumuliranu vodu odvodi kroz brdo, u kanjonu ne ostaje dovoljno vode za spuštanje na čamcu pa se na dosta mjesta on mora nositi. To je velika šteta ali na sreću još uvijek imamo drugi kanjon kroz koji Sana teče od sela Vrbljanji/Landeke do Slatine i rijeke Ribnik. Prije Prizrenskog kanjona, centrala vraća oduzetu vodu u korito pa nema problema sa niskim vodostajem. Kanjon je pun bukova i brzaka, a rafteri koji su ga istražili za potrebe Pecka outdoor festivala kažu da je prekrasan i da nema puno veslanja već samo užitak plovidbe na talasima prečiste rijeke iznad koje se uzdižu stijene i srednjovijekovni grad Prizren.

I nad ovaj kanjon se nadvila prijetnja zvana hidro-centrala i to sa visokom branom. Ukoliko se to desi, neće biti moguće uživati u brzacima. Zato, ako volite rafting i volite rijeku Sanu, iskoristite jedinstvenu priliku.

Nakon spuštanja do Ribnika svi učesnici imaju organizovan prevoz nazad do starta.

Učesnike prate licencirani skiperi na odgovarajućim čamcima. Svi učesnici će dobiti prsluke, kacige i vesla.

Zbog specifičnosti ove aktivnosti i zahtjevne logistike sa transportom čamaca i učesnika rafting se plaća odvojeno od ostalih aktivnosti i iznosi 50 KM po osobi.

 

 

Popunjavanjem prijave, dobićete detaljne instrukcije na email.
1

Subota 1.6. i nedjelja 2.6.

Oba festivalska dana nudimo rafting na Sani. Broj čamaca zavisi samo od broja zainteresovanih. Okupljanje je oko 10 h kod mosta na Sani između Vrbljana i Medne, na samom početku Prizrenskog kanjona. Automobili ostaju na tojlokaciji, a biće organizovan prevoz iz Ribnika do startne tačke za sve učesnike. Nakon raftinga pozivamo vas da nam se pridružite u Pecki da uz muziku i osvježenje sumiramo utiske.
BosnianEnglishFrenchGerman