Koliko ljekovitog i jestivog samoniklog bilja I gljiva poznajete? Kako ih možete upotrebiti?

Ako želite da proširite svoje znanje i naučite nešto novo o biljkama i gljivama koje rastu oko nas, ovo je idealna aktivnost za vas!

 

Toliko je jestivog i ljekovitog bilja korisnog za zdravlje ljudi u prirodi oko nas. Toliko je puno različitih gljiva. Pravo izoBILJE! Mnoge biljke koje smatramo korovom zapravo su korisne i ljekovite, a isto je i sa gljivama. Ova radionica vas može naučiti kako da ih razlikujete.

Radionice će se održati u neposrednoj blizini Centra za posjetioce Pecka i vodiće ih naš iskusni Rade Gašić, mikolog i izuzetni poznavalac mikoflore, flore i faune svijeta ovog područja.

1

Subota 8.7. i Nedelja 9.7.

Okupljanje učesnika je u 12 h ispred Vizitor centra Pecka. Aktivnost podrazumijeva obilazak područja u neposrednoj blizini Centra u trajanju od oko tri sata. Na ovoj radionici možete naučiti kako prepoznati jestivo i ljekovito samoniklo bilje i gljive koje rastu svuda oko nas.   Pored dobrog druženja, svim učesnicima radionice garantujemo nova i izuzetno korisna znanja. Sa sigurnošću ćete moći prepoznati makar 10 vrsta jestivih i ljekovitih samoniklih biljaka i nekoliko vrsta gljiva. Saznaćete kako ih možete koristiti u ishrani, o vitaminima i mineralima u njihovom sastavu, mogućnostima liječenja i ublažavanja raznih tegoba kao što su kašalj, temperatura, glavobolja i slično.  
BosnianEnglishFrenchGerman