Image Alt

O Festivalu

Pecka Outdoor Festival je osmišljen kao svojevrsna proslava brdskog biciklizma, aktivnog života, zdravih navika i porodičnih okupljanja u prirodi, s dodatnim ciljem popularizacije izuzetno primamljivog i neotkrivenog prostora Pecke.

Na samo sat vremena vožnje od Banja Luke, u prekrasnom prirodnom okruženju koje se nalazi između gradova Šipovo i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj, a nedaleko od Jajca, Ključa, Glamoča i Drvara u Federaciji BiH, nalazi se selo Pecka, raj za ljubitelje aktivnog života, koje ima potencijal da veoma brzo postane top destinacija u ovom dijelu BiH.

Osmišljen kao društveno odgovorni turistički proizvod.

Pecka je selo u kojem izvire rijeka Sana i u kojem se nalazi najveće penjalište na prirodnim stijenama u BiH. U blizini Pecke izvire i rijeka Pliva, a cijelo područje nadvisuju planine Dimitor, Vitorog, Šator, Klekovača, Ovčara. Pecka će do festivala biti prvo selo koje ima snimljene i označene biciklističke staze, turističku mapu sa ucrtanim stazama ali i servis za bicikle, te bicikle za iznajmljivanje. Mogućnosti za brdski biciklizam su praktično neiscrpne, a sa druge strane gostoprimstvo i srdačnost ljudi koji žive na ovom području su izuzetni kao i hrana koja se nudi. Pecka pruža priliku za istraživanje, druženje, zabavu i različite avanture na otvorenom.

Festival je podijeljen u dva dominirajuća događaja. Prvi je Pecka marathon XCM, a drugi Dan za aktivnu porodicu.